Monday, March 30, 2009

Ethic test 2...

salam rakan2 yg rajin membaca buku blogku ini..br sebentar td aku telah mengambil test engineering ethic bersama-sama anda semua..seperti yg telah diketahui soalan yang akan keluar adalah soalan objektif..yeayy bole men lontar dadu untuk dapatkan jawapan..huhuhu..seperti biasa test dimulakan jam 8.30pm..so, aku pon sampai lebih kurang jam 8.15 pm..tgk2 dah masuk bilik kuliah rupanya..ingtkan ku yg awal..bilik kuliah yg diberitahu ialah bk 5, 6, 7 & 8 untuk course BMCS&BMCT..tetapi apa yg mengecewakan aku, maklumat yg diberikan adalah kurang tepat..rupanya bilik kuliah untuk kelas ku bk 11&12..so,bergegas lah aku naik ke tingkat 1 bersama-sama dgn rakan yg tiba bersama denganku..setibanya di tingkat 1, nasib baik kelas aku belum masuk bilik kuliah lg..

tidak lama kemudian,ir talib memberi kami kebenaran masuk..apalagi kambing2 kami pon masuk lah ke kelas yg telah disediakan..tidak lama kemudian test pon bermula..sedang aku leka membaca soalan di muka surat pertama,tetiba ada lecturer nk guna jugak klas itu untuk kuliah dia..kami pon terpaksalah menukar pindah klas di tengah2 test..mmg hebat..lagi lar kami bole mengatur strategi untuk meniru berbincang antara satu sama lain..apatah lagi dengan kerusi yg rapat2, ir talib xde dlm kelas utk jaga kami..mmg heaven lar kami meniru berbincang sambil bertukar2 jawapan..boleh dikatakan jawapan kami lebih kurang sama..

di sini ingin dinyatakan, bukan kami mahu meniru bertukar-tukar jawapan, tetapi kami mempunyai halangan bebanan kerja yang agak banyak sekarang..dengan assignment, test bg subjek lain dan report psm..kami tidak dapat membaca lecture note dengan khusyuk sekali..maaflah ir talib..moga2 di final test nnt kami dapat menjawab tanpa perbincangan sesama sendiri..huhuhu..

::macam mana lar nk jd engineer?wat test ethic pon cm xberetika je sume org..::

5 comments:

kaynahana said...

huhu..
tetiba plak aku merasa bersalah
melakukan aktiviti yg xberetika itu..
huhu..
tp, mmg betul2 kesuntukan masa mahu menghayati bait2 nota ethics itu..
huhu..

p/s: IR..maafkan kami..;-(..

catt said...

kayna,
ko ingat nota IR tue puisi ke weii...
huhuhuhu..

kaynahana said...

xdela aku igt puisi..
mmg aku anggap puisi pown..
hahahaha...
'sebagaimana kita seorang jurutera yang berjaya perlu HOLD THE PARAMOUNT'...hoho..
daku igt bait2 ayt tersebut...
kuikui...

catt said...

"AN ENGINEER SHALL HOLD THE PARAMOUNT OF SAFETY,WELFARE AND HEALTH OF THE PUBLIC"...kire nie lah bait2 puisi ethic yg plg ko ingt..dh itu jer yg rajin die ulang..huhuhuhu..

kaynahana said...

haha..yup2..
pastu..yg plg aku igt (spjg kelas ethics)..bile die tny mksd ayt tue..
si Salim cume translate kn shj ayt itu..
kahkah...;-D